آموزش تهیـه و پخت کلوچه خرمایی
مواد لازم به منظور تهیـه کلوچه خرمایی:
تخم مرغ ۱ عدد
خرما بـه مقدار لازم
کره ۴ قاشق غذا خوری
پودر مخمر ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
شیر ولرم ۱/۳ لیوان
شکر ۱/۲ لیوان
آرد ۲٫۵ لیوان
طرز تهیـه کلوچه خرمایی:
۱- آرد ، کلوچه خرمایی شکل گل شکر ، نمک و پودر مخمر را داخل ظرفی بریزید و مخلوط کنید.
۲- سپس شیر ولرم را کم کم بـه مواد خشک اضافه کنید و پس از اینکه مواد مخلوط شدند کره آب شده را اضافه کنید. کلوچه خرمایی شکل گل بعد با دست ورز دهید که تا خمـیر لطیف و یکدستی بهدست بیـاید.
۳- خمـیر را داخل ظرفی کـه چرب کردهاید قرار دهید، درون ظرف را ببندید و خمـیر را بـه مدت ۱ ساعت درون جای گرمـی استراحت دهید که تا حجم آن ۲ برابر شود.
۴- خمـیر آماده شده را بـه ۱۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. کلوچه خرمایی شکل گل خمـیرها را با دست گرد کنید و دوباره ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
۵- پوست و هسته خرماها را بگیرید و با پشت چنگال یـا مـیکسر خرما را له کنید( مـیتوانید مقداری کنجد بـه خرما اضافه کنید)
۶- سپس بـه نوبت خمـیرها را کف دستتان پهن کنید و مقداری خرما درون مرکز هر خمـیر قرار دهید. خمـیر را از اطراف جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید.( مـیتوانید خمـیر را بـه شکل گرد شکل دهید یـا اینکه با قیچی اطراف خمـیر را برش بزنید و مرکز آن را با انگشت کمـی گود کنید که تا به شکل گل شود)
۷- ته سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید ، خمـیرها را روی سینی بچینید.
۸- تخممرغ را با چنگال بزنید سپس روی خمـیرها را با تخم مرغ برس بکشید و کمـی کنجد روی کلوچهها بپاشید.
۹- سینی را داخل فری کـه از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کردهاید و گرم شده هست به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید که تا کلوچهها طلایی شوند.
نکته: بعد از خارج کلوچهها از فر، روی کلوچهها را با روغن یـا کره آبشده برس بکشید سپس سرو کنید.
: کلوچه خرمایی شکل گل[طرز تهیـه کلوچه خرمایی! - آموزش آشپزی - آشپزی ایرانی - مجله ... کلوچه خرمایی شکل گل]
نویسنده و منبع: آیدا علیزاده | تاریخ انتشار: Sat, 07 Jul 2018 18:33:00 +0000